Stappenplan krullend haar

Lees dit stappenplan rustig door voor je het gaat volgen. Bij vragen kun je altijd contact opnemen.


Stap 1.

Om te beginnen was je je haren 2 keer met de cleanser. Deze cleanser dient alleen op de hoofdhuid aangebracht te worden en moet goed ingemasseerd worden. Tijdens het uitspoelen verspreidt de cleanser zich over de rest van de haren. Spoel je haren goed uit en herhaal deze stap.

Het is belangrijk om de laatste straal water over je haren met koud water af te sluiten. Dit sluit de haarschubben en gaat pluis tegen.

 

Stap 2.

Bij een volle krullenbos is het advies om je haar in 2 delen te verdelen. Het bovenste deel zet je bijvoorbeeld eerst bovenop je hoofd vast met een klemmetje.

 

Stap 3.

Je gaat nu de status van je krullen bepalen. Indien je krullen gezond en veerkrachtig zijn, ga je naar stap 3a. Bij een beetje pluis en droge krullen ga je naar stap 3b. Als je krullen heel droog en pluizig zijn ga je naar stap 3c.

Voor al deze stappen geldt dat je de producten aan moet brengen op nat haar, met het hoofd naar beneden. Je moet uw haren dus niet tussentijds drogen!

 

Stap 3a.

Breng een kleine hoeveelheid moisturizer op je handen.

 • bij kort haar: ter grootte van een €1 munt
 • bij middellang haar: ter grootte van 1/1,5 euromunt
 • bij lang haar: ter grootte van een 1,5/2 euromunt

Breng het product aan door het vanaf de punten naar boven te scrunchen(drukken). Zorg ervoor dat het product alle plekken heeft geraakt. Vervolgens kam je voorzichtig uw haren met een grove kam en kneedt je nogmaals het product in je haar. Spoel daarna met koud water uit.

 

Stap 3b.

Breng een kleine hoeveelheid moisturizer op je handen.

 • bij kort haar: ter grootte van een €1 munt
 • bij middellang haar: ter grootte van 1/1,5 euromunt
 • bij lang haar: ter grootte van een 1,5/2 euromunt

Breng het product aan door het vanaf de punten naar boven te scrunchen(drukken). Zorg ervoor dat het product alle plekken heeft geraakt. Vervolgens kam je voorzichtig je haren met een grove kam en kneedt je nogmaals het product in je haar. Spoel het haar daarna gedeeltelijk uit met koud water. Het overige product laat je in je haar zitten. Kneed het product nogmaals van beneden naar boven in je haar.

 

Stap 3c.

Breng een kleine hoeveelheid moisturizer op uw handen.

 • bij kort haar: ter grootte van een €1 munt
 • bij middellang haar: ter grootte van 1/1,5 euromunt
 • bij lang haar: ter grootte van een 1,5/2 euromunt

Breng het product aan door het vanaf de punten naar boven te scrunchen(drukken). Vervolgens kam je voorzichtig je haren met een grove kam en kneedt je nogmaals het product in je haar.  Spoel het product niet uit!

 

Stap 4.

Na het aanbrengen van de moisturizer voel je of er nog wat droge/ruwe plekjes zijn. Indien dit het geval is, verdun je een heel klein beetje moisturizer met water en verzorg je deze plekken.

 

Stap 5.

Het is nu tijd voor de Curl Crème! Ook de curl crème moet worden aangebracht op echt nat haar. Als je zeker weet dat je alle plekken hebt behandeld en er geen droge/ruwe plekjes meer zijn, breng je een kleine hoeveelheid van de curl crème aan op je handen.

 • bij kort haar: ter grootte van een €1 munt
 • bij middellang haar: ter grootte van 1/1,5 euromunt
 • bij lang haar: ter grootte van een 1,5/2 euromunt

Deze curl crème kneedt je in je haar. Je kan krullen ook twisten. Draai dan een krul om je vinger om hem te vormen.

Het is okè om vocht uit je haren te kneden tijdens het inbrengen van de crème. Hierdoor wordt het product goed verdeeld.

 

Stap 6.

Als je de producten goed en voldoende hebt verdeeld, gebruik je een microvezel of hydrofiele doek om het vocht zachtjes uit je haar te kneden. Gebruik nooit een gewone handdoek!

 

Stap 7.

Na het gebruik van de Curl Crème kunt je je haren aan de lucht laten drogen of föhnen met een diffuser op de koudste stand. Als je tijdens het drogen merkt dat er plukken gaan pluizen, spuit je met de vernevelaar gevuld met de selfmade leave-in, op de pluk. Dit betekent dat er tijdens het wassen niet voldoende product is aangebracht.

Ook kun je je krullen ‘ploppen’ Dit is een manier van drogen wat vooral veel wordt toegepast op megabossen krullen, wat een lange droogtijd vergt. De haren worden dan in de avond gewassen. Leg de krullen in een oud katoenen T-Shirt of hydrofiel doek, wikkel deze voorzichtig om uw hoofd en ga slapen. Dit wordt alleen aangeraden als u een hele volle krullenbos heeft. Ook kun je ervoor kiezen om dit 10-20 min te doen en daarna je haar verder te föhnen met een diffuser.

Het is belangrijk om tijdens het drogen niet aan je krullen te komen! Je verstoort hiermee het proces waarin de krul gefixeerd wordt en haalt het product weg, waardoor die vervelende pluis weer ontstaat.

 

Stap 8.

Zodra je krullen volledig droog zijn kunt je je krullen losschudden door je handen in de haren rond de hoofdhuid te steken. Hierdoor maak je de krul los aan het hoofd maar niet aan het uiteinde. Ook voorkomt dit pluis.

 

TIPS

Je kunt het beste slapen met een pine-apple op je hoofd en een satijnen kussenhoes. Een pine-apple maak je door een losse staart bovenop je hoofd te maken met bijvoorbeeld een invisibobble elastiek. Gebruik liever geen gewoon elastiek in verband met het afknellen van het haar.