Curls Control Detox shampoo

Curls Control Detox/clarifying shampoo

250ml, €23,50


Deze professionele clarifying detox shampoo stript je haar van build-up. Het bevat meerdere natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je haar en je hoofdhuid. Perfect voor een verfrissende, diep reinigende wasbeurt eens in de zoveel weken.

Deze shampoo is te gebruiken binnen de CG-methode omdat deze geen sulfaten bevat. Als krachtig maar mild reinigend ingrediënt hebben wij gekozen voor Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, welke wordt gewonnen uit kokos. Deze heeft vergelijkbare eigenschappen met sulfaten, en dient daarom ook met zorg te worden gebruikt. De reinigende werking zorgt ervoor dat vuil, vet en build-up worden losgeweekt van het haar en kunnen worden weggespoeld. Dit houdt tevens in dat haar en huid worden gestript van lichaamseigen oliën, waardoor deze droog kunnen worden. Ons advies is dan ook om de Clarifying Shampoo slechts eens in de zoveel weken te gebruiken – wanneer je merkt dat er build-up in je haar is ontstaan. 

Hoe ontstaat Build-up?
Ondanks dat je misschien volgens de CG Methode je krullen verzorgt kun je build-up creëen. 

  1. Natuurlijk opbouw van transpiratie, talg en natuurlijke opbouw.
  2. Product opbouw
  3. Ophoping van mineralen uit hard water of chloor
  4. Siliconen

Helaas is het niet zo dat je met een shampoo zonder een diepe reiniging dit alles kunt verwijderen.

Hoe merk je wanneer je de Detox/Clarifying shampoo nodig hebt?

  1. Je krullen zien er dof uit
  2. Pluist sneller
  3. Je krul zakt uit
  4. Hoofdhuid jeukt of schilfert
  5. Je haar voelt en ziet wat vettig

Gebruik de Detox shampoo alleen als je bovenstaande opmerking ondervindt. Waarschijnlijk eens in de 4 à 5 weken. Was je haar na het gebruik van de Clarifying Shampoo altijd nog een keer met onze milde Cleanser, en voed&verzorg je krullen vervolgens heerlijk met de Moisturizer, wat ook zorgt herstel van de PH waarde balans. Dat is echt noodzakelijk. Vervolgens sluit je je routine af met de Curl Creme en/of Curl Definer. Ingredienten: Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Coco-Betaine, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Menthol, Menthyl lactate, Glycerin, Parfum (Fragrance), Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Cocoyl Isethionate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-7, Sodium Chloride, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid, Benzoic, Acid, Tetrasodium EDTA.